Websitet bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere  
 

Find dit produkt


Brug vores produktmenu til nemt og hurtigt at finde og navigere rundt i hele vores store lyskilde sortiment:

Om Dansk Lyskilde


Om os
Samarbejdspartnere
Kundereferencer

Nyhedsbrev


Print
Tip en ven
Til forsiden
Kundereferencer

KundereferencerHver kunde har forskellige krav til deres belysning. For nogen er økonomi og levetid helt afgørende, for andre handler det mere om lysets æstetik eller betydning for arbejdsklimaet. Vores opgave er at levere de bedste løsninger i hvert enkelt tilfælde.

Korsør Apotek

Peder Harboe, Korsør Apotek


Korsør Apotek har lyset tændt ca. 60 timer ugentligt, som regel alle lamper i fællesområderne. Årligt svarer det til ca. 3.000 tændte lystimer.

Apoteker Peder Harboe fortæller, "Umiddelbart troede jeg kun af forskellen var på 16 watt imellem den gamle pære og den nye LED lampe. Derfor tænkte jeg, at det nok ikke kunne betale sig at skifte til LED. Men med rådgivning fra Dansk Lyskilde A/S fandt vi frem til, at jeg årligt sparer ca. kr. 104,- i strøm per lampe. Og med over 70 spotlamper siddende i apoteket bliver det til godt 7.000 kroner - og det er jo absolut ikke at fornægte."

Billede fra Korsør Apotek
Hvidovre Hospital

Henning Frederiksen, Hvidovre Hospital


Tekniker Henning Frederiksen troede ikke at det kunne betale sig at skifte fra sparepærer til LED, men en spareberegning fra Dansk Lyskilde viste det modsatte.

Helt konkret har Hvidovre Hospital bl.a. udskiftet 15w sparepærer til 10w LED, og derved opnået en årlig besparelse på kWh 1,825 for hver pære. LED'ens pris er tilmed 21,4% billigere pr. 1.000 time, idet LED'ens levetid er på 25.000 timer mod sparepærens 15.000 timer. Ud over de sparede kroner og kWh besparelsen, er der også blevet lagt vægt på lysmængden og LED'ens hurtige tænd/sluk funktion.

Billede fra Hvidovre Hospital
Skt. Nikolai Kirke Holbæk

Søren Waage, Skt. Nikolai Kirke Holbæk


Kirkeværge Søren Waage startede med at indkøbe 50 LED-pærer. Lyset var meget tilfredsstillende, og efter at 188 traditionelle kirkekerte blev skiftet til LED kirkekerte, sparer kirken nu årligt over 20.000 kr.

"Man kan måske nok eksperimentere med lyset i nybyggede kirker, men ikke i en kirke som vores. Her skal man passe på med at forandre kirkerummet. Gennem midler fra provstiets energispare-pulje fik vi mulighed for at udskifte til LED. Lyset er meget tilfredsstillende, selvom man godt kan se, at der var en lille forskel fra det gamle. Ingen kirkegængere har siden kommenteret på, at lyset i kirken skulle have ændret sig"

Billede fra Skt. Nikolai Kirke Holbæk
Grundtvigskirken

Kenneth Pedersen, Grundtvigskirken Esbjerg


Kirketjener Kenneth Pedersen ønskede at reducere kirkens strømforbrug. Efter installation af LED belyses kirken med bedre lys, og kirken opnår en el-besparelse på 19.000 kr. årligt.

"Vi er meget glade for den nye belysning. For det første rådede Dansk Lyskilde os til at hæve belysningen 2 meter. Nu virker kirken meget større. Der er ligesom mere himmel over os, hvis du forstår. For det andet giver LED-pærerne et behageligt lys. Både folk, der kommer i kirken og da særligt os, personalet, der arbejder her til dagligt, mærker forskellen. Så vi er meget tilfredse både med Dansk Lyskildes rådgivning og med lyset, vi har fået"

Billede fra Grundtvigskirken
Danmarks Rederiforening

Ejvind Larsen, Danmarks Rederiforening


Der har altid siddet traditionelle kerte glødepærer i de smukke lysekroner i Danmarks Rederiforenings herskabelige kontorlokaler. Med udfasningen af glødepærer skulle Ejvind Larsen fra Rederiforeningen finde nye lyskilder, der i udseende passede til lysekronerne og som ikke gik på kompromis med lyskvaliteten. Med hjælp fra Dansk Lyskildes Steen Roelshøj er der nu LED kerter i alle lysekroner, og forskellen er ikke til at få øje på.

"Dansk Lyskilde har en stor viden inden for lyskilder og de er gode sparringspartnerne - også omkring energivejledning".

Billede fra Danmarks Rederiforening